Izlet 1

Družinski kolesarski izlet

Mojstrana – Kranjska Gora – Mojstrana

Kolesarjenje od Mojstrane do Kranjske Gore in nazaj je čudovit izlet, primeren za aktivne družine. Celotna trasa poteka po nekdanji železniški progi, ki velja za eno najlepših v Sloveniji. Pot, obdana z naravo ter mogočnimi gorami Julijskih Alp, se proti Kranjski Gori rahlo vzpenja (vsega skupaj 250 višinskih metrov), ob poti pa je urejenih več počivališč s prekrasnimi razgledi.

 

Naše izhodišče je parkirišče pred Slovenskim planinskim muzejem v Mojstrani, od koder pričnemo kolesariti proti vasi Dovje in se kmalu priključimo na kolesarsko stezo z uradno oznako D-2. Sledimo kolesarski poti proti Gozdu Martuljku, kjer si lahko privoščimo počitek, lahko pa se odpravimo peš do znanih Martuljških slapov. Nadaljujemo proti Kranjski Gori. Ko prečkamo most čez reko Pišnico, sledimo cesti, ki pelje proti Vršiču, nas bo pa po nekaj minutah pripeljala do jezera Jasna. Ob jezeru si lahko privoščimo kosilo v bližnji restavraciji ali pa se v vročih mesecih ohladimo s skokom v vodo.

 

Do izhodišča se vrnemo po isti poti, izlet pa lahko podaljšamo še z obiskom Zelencev v bližini Kranjske Gore ali s kolesarjenjem do simbola slovenskega športa – letalnice v Planici.

Čas kolesarjenja: 3-5 ur (brez postankov)

Dolžina kolesarjenja: 30 km (Mojstrana – Kranjska Gora – Mojstrana)

Skupen vzpon: 180 m

Profil